Divle Obruk Peyniri 500 Gr
Divle Obruk Peyniri 500 Gr

Divle Obruk Peyniri 450-500 Gr

0,00
Fiyat : ₺375,00(KDV Dahil)

ADET

Artır Azalt

Divle Obruk Peyniri 500 Gr

İçindekiler :


Dünyanın en iyi beş peynirinden biri olan Divle Obruk Peyniri, Karaman ili Ayrancı ilçesindeki meralarda otlatılan Akkaraman cinsi koyunlardan elde edilen sütlerle üretilmektedir. Rakımı 1800 ila 3000 metre arasında değişen ve Türkiye’nin en kurak bölgesi olması otların dirençli ve aromatik olmasına etki etmektedir. Ağırlık kekik ve yavşan otlarıyla beslenen koyunların sütü çok daha yağlı ve kuru madde oranı yüksektir. Lezzetin birinci sırrı, koyun sütünün yağlılık derecesi ve aromatik bir yapıya sahip olmasıdır.

Enerji : 100 kcal
Yağ : 7,3 g
Karbonhidrat : 2,76 g
Lif : 0 g
Sodyum : 147 g
Potasyum : 12,9 g

 

Divle Obruk Peyniri Faydaları

 

 

Koyunlar geleneksel yöntem ile elle sağılır. Daha sonra bu sütler seyyar tip mandıraların sayesinde hijyenik olarak doğallığı bozulmadan şırdan mayasıyla mayalanmaya bırakılır. Mayalamadan 1,5-2 saat sonra teleme adı verilen karıştırma işlemi yapılır. Ardından süzme işlemi yapılarak suyun peynirden ayrılması sağlanır. Bu işlem de peynir, süzme havuzuna alınır ve üzerine ağırlık konularak birkaç saat bekletilir. Süzülen peynir büyük parçalara ayrılır ve temiz suya ıslatılarak sabaha kadar bekletilir. Peynir yapımında en önemli aşamalardan birisi sarı suyun peynirden ayrılmasıdır. Peynir içinde su kalırsa peynirin acımasına ve yenilmemesine neden olur. Basıma hazır olan peynir parçalanarak, koyun derisinden yapılmış olan tulumlara basılır. Bu işlem sırasında tığ yardımı ile tulumun çeşitli yerlerine delikler açılarak peynirin içinde kalan sular dışarı atılır. Peynirin suyu tamamen alındıktan sonra yerin 36 m derinliğinde ve 233 m uzunluğunda ki doğal klima özelliğine sahip Divle obruğuna konulur.

Divle obruk peyniri, sadece koyun sütünden yapılmaktadır. Bu sütlerden elde edilen peynirler nisan, mayıs ve haziran aylarında koyun derisinden yapılan tulumlara basılarak obruk içerisine konulmaktadır.

Mağaranın içindeki uygun nem ve sıcaklığın yanında özel florası içindeki kırmızı küf mantarları peynirin tadını zenginleştirirken, olgunlaştırma sürecinde de aroma artışına neden oluyor.

Divle obruğunda yaklaşık 5 ay süreyle olgunlaşan peynirler mağaranın kendine has rengi olan kızıl tonlarına bürünür. Peynir eşsiz lezzetini sadece Divle Obruk Mağarasında doğal olarak bulunan bakterilerden almaktadır. Bu derilere kırmızı rengi veren bakteriler kesinlikle derinin içerisine nüfuz etmemekte, sadece olgunlaşmasını sağlayarak muhteşem bir lezzet vermektedir.

 

 

Divle Obruk Peyniri Fiyatı

 

 

Doğal şirden mayasıyla mayalanan, eşsiz aroması ve damaklarda yoğun bir tat bırakan lezzetiyle diğer tüm tulum peynirlerinden ayrılan Divle Obruk Peyniriyle tanışın. Doğal antibiyotik kaynağı olan ve dünyanın en kaliteli 5 peynirinden biri olarak gösterilen obruk peyniri, Toros dağlarının eteklerinde, doğal yeşilliklerle beslenen küçükbaş hayvanların sütlerinden üretiliyor. Olgunlaştırma konusunda özel bir etkiye sahip olan koyun derisine sarılan peynirler, Toros dağlarındaki özel obruklarda uzun süre bekletiliyor. Bu obruklardaki özel bir bakteri türüyle mayalanan peynirler olgunlaşıyor ve rakipsiz bir tada sahip oluyor. Gurmejet farkıyla sofralarımıza kadar gelen bu özel obruk peynirine sahip olmak için online siparişinizi şimdi oluşturabilirsiniz.


Günümüzde sağlıklı gıdalara erişim zorluğu modern zamanların en büyük sorunlarından biridir. Özellikle sağlıklı gıdaların taze ve hızlı bir şekilde tüketiciye aktarımı konusunda kaliteli hizmet anlayışıyla yola çıkan Gurmejet, online alışveriş imkanıyla sizlere pratik ve rahat alışverişin keyfini sunuyor. Doğal beslenmeye ve sağlıklı yaşama önem veren herkes için tazelik garantisi ve uygun ödeme koşulları Gurmejet.com.tr'de sizi bekliyor.

 

 

Ürün Miktarı
500
5'li Banner
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.