Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr
Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr

Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr

0.0
Marka : Katre
Fiyat : ₺155,00(KDV Dahil)

500 TL Üzeri Kargo Bedava
Hızlı Kargo
Koşulsuz İade Garantisi !
Türkiyenin Her Yerine Kargo İmkanı

ADET

Artır Azalt

Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr

 

 

 

Geçmişten günümüze yörük kültürünün bir unsuru olarak süre gelmiş çok besleyici ve doyurucu bir çorba olan tarhana ülkemizle özdeşleşmiştir. Hazırlanıp kurutulduktan sonra bozulmadan uzun süre dayanabilmesi yörük kültürü açısından önemli oluduğu için tarih boyunca tercih edilmiştir. Tarhana yaz aylarının sonlarına doğru hazırlandırktan sonra uzun kış mevsimi boyunca tüketilmek için saklanır. Yaz mevsiminin sonurda tarhana içeriğine eklenecek malzemeler özenle toplanır, yoğurt işlenir, özel bir fermante işlemi sonrasında kurumaya bırakılır ve stoklanır.
 

 

 

 

Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr

 

 

823 rakımlı yayla özelliği olan Uşak Eşme'nin tarhanası, kendine has yöntemleriyle üretilmektedir.

En belirgin özelliği 3 haftalık bir süreçte tarhanamızın fermantasyona bırakılmasıdır. 

Fermantasyona bırakılan tarhana hamurunun girdileri un, yoğurt, kırmızı biber, domates, soğan ve nane Uşak Eşme yöresinde doğal olarak üretilmektedir.

Fermantasyon sonucunda oluşan tarhanamız kendine has bir lezzet taşımaktadır. 

Katkı maddesi içermez.

 

 

Katre Uşak Tarhanası Acı 500 Gr

 

Pişirme Önerisi: 

Bir miktar sıvı yağı tencereye koyunuz. Rendelenmiş domatesi eriyinceye kadar ve biraz salça ilave ederek kavurunuz.
Örneğin; 1 litre soğuk suyu tencereye koyun, 2 çay bardağı KATRE tarhanayıda ilave edip ve karıştırarak 
kaynayana kadar pişiriniz. Buna ek olarak et bulyon (isteğe göre), sarımsak ilave ediniz. Bir kaç dakika kısık ateşte kaynatın sonra kuru nane ve biraz tereyağı ilave edip 5 dakika dinlenmeye bırakın, daha sonra servis yapın..

 

5'li Banner
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.