Bilinen En Eski Peynir Türü
Tarih sahnesine çıkmış, bildiğimiz en eski peynir, keçi sütünden imal edilmiştir. Bugün dünyanın hemen hemen her bölgesinde üretilip tüketilen keçi peyniri, pek çok çeşide sahip. Yapımda genellikle çiğ keçi sütü kullanılırken, keçi sütüne inek sütünün karıştırılmasıyla elde edilen peynir çeşitleri de mevcuttur.
Kendine özgü tadıyla kimileri için vazgeçilmez olan keçi peyniri, insan sağlığı için de önemli olumlu etkilere sahip.
Keçi Peynirinin Yararları Neler?
Keçi peyniri kemik ve diş sağlığı için çok önemli. Bunda yalnızca içeriğindeki proteinin değil, fosforun da rolü var. Fosforun başlıca işlevi, kemik ve dişlerin sağlıklı şekilde gelişmesini sağlamak ve sağlıklı kalmalarına yardımcı olmaktır. Fosfor ayrıca, kas ve sinir fonksiyonlarını düzenler, doku ve hücreleri onarır.
Probiyotik içeren keçi peyniri, kolon enfeksiyonu riskini düşürür, vücuda kanserle verilen mücadelede yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Tüm bunların yanı sıra keçi peyniri, birçok peynir türüne göre daha az kalori içerdiğinden, diyette olanlar tarafından da çekinmeden tüketilebilir.
Şirden Mayasını Ne Kadar Tanıyorsunuz?
Peynir üretimi için doğal seçenek olan şirden mayası, sağlıklı ve lezzetli peynir üretimi söz konusu olunca muhakkak gündeme geliyor. Şirden Mayası Alarak evinizde güvenle tüketebileceğiniz peyniri kendiniz yapabilirsiniz.
Şirden mayası, otla beslenmeye daha başlamamış oğlakların ve buzağıların midelerindeki şirden adlı bölümden elde edilir. Bu hayvanların midelerinde anne sütünü sindirmede kullanılan rennet isimli bir enzim salgılanmaktadır. Şirden mayası işte bu enzimden meydana gelir.
Şirden Mayasının Yararları Neler?
Bol miktarda sindirim enzimi ve faydalı bakteri içeren şirden mayası, bağırsaktaki yararlı mikroorganizmaların miktarını arttırır, zararlı olanların ise azalmasını sağlar. Bu sayede bağırsak florası korunmuş olur.
Şirden mayası, antibiyotik kullanımının sebep olduğu olumsuz etkilerin azaltılmasında da işlev görebilir.
Şirden mayasıyla üretilen peynirler probiyotik özellik gösterir. Probiyotik özellik, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yaratır.
Şirden Mayası ve Keçi Sütü Güçlerini Birleştiriyor!
Keçi peynirinin bahsi geçen yararlarına ancak, peynir doğal malzemeler ve yöntemlerle üretilmişse ulaşabilirsiniz. Şirden mayası kullanılarak üretilen keçi peyniri, güvenle tüketebileceğiniz alternatiflerden. Şirden Mayalı Keçi Peynirine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.