Kış Hazırlıkları Başladı Mı?
Yaz lezzetlerinden hangilerini kışa da taşıyabilirsiniz?
Kurutma, dondurma ve kaynatma metotlarıyla pek çok yaz gıdası, kış için saklanabilmekte. Türk mutfağındaki en leziz yemeklerin tarifinde mutlaka yer alan domates, kış için en çok saklanan gıdalardan.
Domatesi, orijinal tadıyla kışa aktarmada en başarılı gıda kesinlikle domates rendesi. Peki, Domates Rendesi Nedir?
Onun için farklı hazırlanış yöntemleri söz konusu olsa da hepsinin ortak noktası, domates üzerinde mümkün olduğunca az işlem yapıp onu, tadını koruyarak saklanabilir hale getirmek. Bunun için, rendelenen domatese salisilik asit denilen bir organik asit ilave edilebilir ya da rendelenen domatesler bir müddet kaynatılabilir.
Çiğ Domatesten Daha Yararlı
Domates rendesinin tek işlevi yemeklere lezzet katmak değil. O ayrıca, insan sağlığına yararlarıyla da gündeme gelebilir.
Kalp damar hastalıkları ve birçok kanser türüyle mücadelede etkin rol oynayabilen likopen, domatesin içeriğinde bol miktarda bulunur.
Likopenin vücut tarafından daha kolay kullanılabilmesi için içinde bulunduğu besinin işlenmiş olması gerekiyor. O nedenle, domates rendesinden alınan likopen oranı, çiğ domatesten alınandan daha fazladır.
Onunla Neler Yapabilirsiniz?
Domates Rendesi Nedir sorusunun akabinde, onunla neler yapılabileceği bahis konusu olmakta.
Domates rendesini hangi yemeklerde nasıl kullanacağınız, aslında tamamen kişisel damak zevkinize kalmış. Salçanın kullanıldığı her yere onu da ilave edebilir ya da salça yerine domates rendesi kullanabilirsiniz. Dolma sosu hazırlanışında, pizza malzemeleri için zemin olarak, bulgur pilavında, karışık kızartmaya sos olarak ve çok daha fazlasında domates rendesinden yardım alabilirsiniz. Biftek, et sote ve et içeren yemekler de domates rendesiyle şenlendirilebilir.
Domates çorbası, diğer çorbalar arasında sizin için özel bir yere sahipse, kışın da bu lezzetin ev yapımı versiyonunu tüketebilirsiniz. Tüm ihtiyacınız, gerçek lezzetteki yaz ürünleriyle hazırlanmış yeteri kadar domates rendesi.
Domates Rendesinde Pratik Çözüm
Kış için hazırlık yapmaya vaktiniz ve/ veya hevesiniz olmayabilir. Bu konuda tecrübeli değilseniz, ortaya başarılı bir iş çıkarma olasılığı da düşebilir. Tam bu noktada, bir profesyonelden yardım almanızda fayda var.
Susitaş, mevsiminde yetişmiş doğal domatesleri en sağlıklı yöntemlerle kışa hazır hale getiriyor, lezzeti garanti altına alırken, doğallıktan ödün vermiyor.