Ecoliva ile Organik Bal Lezzeti
Ecoliva ile Organik Tatlar
Sahip olduğu besin öğeleri sebebiyle yüzyıllardır insanlar nazarında şifa ile özdeşleşmiş bir gıda olan balın tüketimi günümüzde çok dikkatli olmayı gerektiriyor. Konvansiyonel arıcılıkta kanserojen madde olan parafin ve naftalin kullanımı, elde edilen balın yarar yerine zarar verici niteliğe bürünmesine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra konvansiyonel üretimde maliyeti düşürmek için kullanılan yöntemler, balın lezzetini büyük ölçüde düşürüyor.
Pek çok gıdada olduğu gibi balda da sağlık ve orijinal lezzet için organik alternatiflere yönelmek gerekiyor. Organik Bal, üretimin her aşamasında ve her detayında sağlık ve lezzet için gerekli önlemler alınarak elde edilir. Tarım Bakanlığı’nın yetkilendirdiği sertifikasyon kuruluşları tarafından denetlenen üretim süreci sonunda güvenle tüketilebilecek niteliğe sahip bal üretilir. Organik arıcılıkta kovanlarda yer alan mumlar toksik kimyasallardan üretilenler değil organik mumdur. Mevzuata göre, organik üretim yapılan kovanlar, konvansiyonel arıcılık yapılan alanlardan, sanayi alanlarından ve ilaçlı tarım alanlarından belirli bir uzaklıkta bulunmalı. İlçe tarım müdürlüklerinin organik arıcılık için belirlediği bu noktalarda sadece organik kovanlar yer alabilmektedir.
İhtiyaç halinde konvansiyonel arıcılıkta kullanılan ilaçların organik arıcılıkta kullanılmaması gerekiyor. Organik üretimde sertifikasyon kuruluşunun izin verdiği, Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte belirtilen ilaçlar kullanılmaktadır.
Bal satın alırken hangi ürünün organik olduğunu ürün üzerindeki etiketi inceleyerek anlayabilirsiniz. Organik ürünler ambalaj üzerinde, Tarım Bakanlığı’nın “organik” logosuyla satışa sunulur.
Organik Bal Çeşitleri
Elde edildiği bitkinin türüne göre farklı lezzetlere sahip olan organik bal çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri çam balıdır. Çam balı çiçek poleninden değil, çam ağacı gövdesi üzerinde yaşayan bir böcek türünün salgısının arılar tarafından kullanılmasıyla elde edilir. Rengi çiçek ballarına göre daha koyu olan gerçek çam balı, kıvamı bozulmadan yıllarca saklanabilir.
Organik akasya balı, Organik Bal Çeşitleri arasında kendine özgü aromasıyla çok beğenilenlerden biri. Akasya ağacı çiçeklerinin özlerinden elde edilen akasya balı çoğunlukla Artvin yöresinde üretilir. Akasya balı özellikle bağırsak iltihabı ve ağız yaralarının tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığında etkili sonuçlar elde edilebilir.
Organik Bal Deyince Ecoliva
Güvenilir ürünlerin markası olan Ecoliva Organik Balın yanı sıra polen, arı sütü ve gingsengli karışımlarda da en güvenilir seçenekleri sunuyor. İnsan sağlığı ve çevre konularında sorumluluk taşıdığının bilincinde olan Ecoliva’nın ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz.
Etiketler: Ecoliva ile Organik Bal Lezzeti
Aralık 27, 2018
Listeye dön