Hem Lezzetli Hem Sağlıklı...
Kış mevsimi kapıda! Peki, siz kendinize kışa ne kadar hazır hissediyorsunuz?
Mevsim geçişleri her birimiz için biraz düşük modda ve enerjisiz olabiliriz. Bunun için özellikle bu dönemlerde, sizi iyi hissettirecek, yaşam enerjinizi yerine getirecek ve çok daha zinde olmanızı sağlayacak yiyecekler tercih etmeniz çok önemli. Bu tabii ki, kaşıklayarak yiyeceğiniz bir çikolata veya bir paket cips değil. Bizler çok daha sağlıklı bir atıştırmalıktan bahsediyoruz. Mesela granola...
Yulaf ezmesinin en güzel hallerinden biri olan Granola, lezzeti ve pratik yapımı ile dilediğiniz her an sizlere keyifli bir an yaşatacak, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Evde Granola Nasıl Yapılır? Granola için hangi malzemelere ihtiyacınız var?
Son dönemlerde yulaf ezmesine rağbetin artmasıyla her birimiz pek çok granola tarifi denemekteyiz. Bu noktada, aslında yulaf ezmesi dışında tarife koyacağınız malzemeler kişisel zevklerinizle doğrudan ilişkili. Bizler yine de en sevdiğimiz tarifi sizler için paylaşıyoruz...
Enerji Deponuzu Granolayla Tazeleyin!
Sabahları güne başlarken kahvaltı niyetine tercih edebileceğiniz granolayı, ara öğünlerinizi kaliteli ve zengin hale getirmek için de tercih edebilirsiniz. İşte, kavrulmuş kuru yemişleri, kuru meyveleri, tahılları ile damaklarınıza hitap edecek Granola Tarifi...
Granola Tarifi İçin Malzemeler:
.2 su bardağı Güzel Gıda Yulaf Ezmesi
.1 çay bardağı ceviz içi
.3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
.1 çay bardağı çiğ badem
.1 çay bardağı fındık
.4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
.1 çay bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)
.3 yemek kaşığı bal
.1/2 su bardağı üzüm pekmezi
.1 çay kaşığı tarçın
Granola Nasıl Yapılır?
İlk olarak tüm kuru yemişleri blender veya bıçak yardımıyla küçük parçalara ayrın. Geniş bir kabın içerisine kuru yemişlerinizi alın ve üzerine Güzel Gıda yulaf ezmesini, balı, pekmezi ve tarçını ekleyerek karıştırın. Bu noktada, her bir malzemenin bal ve pekmezle nüfuz etmesi önemli. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine ince bir tabaka olacak şekilde yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakikaya kadar pişirmeye bırakın. 10 dakikanın sonunda granolarınızı bir spatula ile karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkan granolanızı oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenme sürecinde granolar sertleşecektir. Bundan dolayı, bu süreçte kuru üzüm ve kuru vişneleri ekleyerek dilediğiniz şekile getirebilirsiniz. Dilerseniz küçük toplar yapın, dilerseniz uzun dilimler...
Püf Noktası: Granolayı lezzet kılan en önemli malzeme, yulaf ezmesidir. Bizler tarifimizde Güzel Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesini tercih ettik. Sizler de tarifinizde bu yulaf ezmesini kullanmak istiyorsanız Gurmejet.com.tr adresini ziyaret edebilir, Güzel Gıda ürünlerinden satın alabilirsiniz.