Evde Kendi Yoğurdunuzu Yapmaya Hazır Olun!
Yemeye Doyamayacağınız Ev Yapımı Yoğurt
Evde yapılmış yoğurt yiyenler bilir ki, evde yapılan yoğurtların yerini hiçbir yoğurt tutamaz. Yapaylıktan uzak eşsiz lezzeti, enfes aroması ve hafif ekşi tadı ile yemeye doyamayadığımız ev yoğurdunu yapmak ise aslında çok kolay. Evinizde yapacağınız birkaç basit işlemle eski günlerde yediğiniz yoğurtları elde etmek mümkün.
Temelde süt ve maya olarak iki malzemeden oluşan ev yoğurdunda özen göstermeniz gereken en önemli detay, kullanacağınız mayanın doğal olması. Doğal olmayan yöntemlerle elde edilen mayalar, hiç kuşkusuz elde edeceğiniz yoğurdun kalitesini düşürecek ve içeriğini olumsuz olarak etkileyecektir. Bu tür mayalar söz konusuyken, sütün doğal olması da pek anlam ifade etmeyecektir.
Evde doğal yollarla yapacağınız yoğurtlarınızın sağlıklı olması, besin değerleri bakımından zengin olması ve pek çok yararlı bakteri barındırması açısından kullanacağınız mayanın da doğal olması, kendi yoğurdunuzu yapmanız aşamasında atacağınız en doğru adım olacaktır. Bu noktada, evinizde yapacağınız yoğurdu organik ve katkı maddesi içermeden yapmanızı mümkün kılan, tamamen doğal bir maya ile tanıştırmak istiyoruz: Doğadan Bizim Yoğurt Mayası.
Doğadan Bizim Maya ile Kendinize Özel Yoğurtlar
Birbirinden farklı çeşitleri ile hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi problemlerin giderilmesinde etkin bir rolü bulunan Doğadan Bizim Yoğurt Mayaları, probiyotik, gastrobiotik, fitbiotik gibi seçenekleri ile evinizde kendinize özel yoğurtlar hazırlamak mümkün. Bunun yanı sıra, 6. ayını doldurmuş bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesine destek olacak, gelişimi ve büyümesine katkıda bulunacak yoğurtlar yapmanız için Babybiotik Maya alternatifleriniz arasında.
Doğan Bizim Maya ile Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Yapılır?
Sağlıklı beslenmenin önemli olduğu bu günlerde, Doğal Yoğurt elde etmek oldukça doğru bir karar olacaktır. Doğadan Bizim Maya, pratik kullanıma sahip kutuları ile istediğiniz anda kullanabilme fırsatı sunuyor. Uzun süre dayanıklılığını koruyan söz konusu mayalar ile dilediğiniz her an evinizde sağlıklı ev yoğurtları yapabilir, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
Mayalama Bilgisi
- Doğal yöntemlerle elde ettiğiniz 1 ila 5 litre sütü 15-20 dakika kaynatın.
- Kaynattığınız sütü mayalama sıcaklığı olan 45-47dereceye kadar soğumasını bekleyin.
- Ön aktifleştirme için bir çay bardağı ılık sütün içine Probiotik Yoğurt mayası paketinin tamamını katın. Karıştırarak iyice eritin ve minimum 30 dakika bekleyiniz.
- 45-47 derece mayalama sıcaklığındaki sütün içine çay bardağında erimiş olan mayayı katarak karıştırın. Günlük tüketim miktarınıza göre küçük kaplarda mayalamanızı tavsiye ederiz. Mayalama yaptığınız kabın veya kavanozun kapağını mutlaka kapatın.
- Mayalama süresi 7-8 saat arasındadır. Mayanın tam pıhtılaşma olmasını bekleyin.
- Mayalama süresince 45-47 derecelik ısıyı sabit tutmak için bir ortam oluşturunuz veya kabınızın etrafını ısısını kaybetmeyecek şekilde sarın.
- Mayalama süresi sonunda yoğurdunuzu buzdolabına koyun.
- 6-12 saat sonra buzdolabından çıkartarak probiotik yoğurdunuzu tüketebilirsiniz.
- Maya paketlerinizi buzdolabında +4 derecede 24 ay, -18 derecede kullanacağınız ana kadar saklamak mümkün.
Etiketler: Evde Kendi Yoğurdunuzu Yapmaya Hazır Olun!
Temmuz 14, 2020
Listeye dön