Farklı Bir Tat : Bıldırcın Eti!
Bıldırcın Etini Denediniz mi?
Gurme tavrıyla farklı ve tatmin edici lezzetlerin peşinde koşanlar bu tadın değerini takdir edecektir. Eğer henüz denemediyseniz bıldırcın eti, tarafınızdan keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazineden farksız.
Ilıman iklime sahip bölgelerde görülen bıldırcın, sülüngiller familyasına ait, genellikle ekin tarlalarında yaşayan göçebe bir av kuşudur. Bıldırcınların ülkemizde en çok görüldükleri kesim Orta Anadolu. Son yıllarda rafine lezzetlere ev sahipliği yapan mutfaklarda bıldırcın eti, favori gıdaların başında geliyor.
Sağlıklı ve gerçek bıldırcın lezzeti için hangi yetiştiriciyi seçtiğiniz çok önemli. Tadını doğallıktan alan ürünlerin üreticisi ORTAV Hayvancılık farkıyla sofralarınıza gelecek Ortav Bıldırcın eti, deneyenlerden tam not alıyor. Ortav’ın bıldırcın fümede kullandığı et, 47-50 gün arasındaki bir zaman diliminde yetişen bıldırcınlardan elde edilmektedir. Etlik olarak adlandırılan bu bıldırcınların etlerinin en belirgin özelliği yumuşak yapısı.
Lezzetinde Şifa Var
Protein değeri son derece yüksek olan bıldırcın etinin lezzetinden bahsedip faydalarından bahsetmemek olmaz. Proteine ek olarak B grubundan B1, B2 ve B12 vitaminleri ve E vitamini, bıldırcın eti besin öğeleri içeriğinde yüksek oranlara sahip. Bağışıklık sistemini güçlendiren, hücre yenilenmesini hızlandıran, kas oluşumunu destekleyen bıldırcın eti ayrıca sindirim sistemi üzerinde de net şekilde gözlenebilir olumlu etkilere sahip. Çeşitli mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı koruyucu önlem olarak yeterli miktarda ve düzenli olarak bıldırcın eti tüketilebilir.
Tütsülenerek Adeta Kutsanmış Lezzetler
Geçmişe gidiyoruz. Çok uzağa. Yüzyıllar öncesine… Gıdaları saklamak için bizim bugün sahip olduğumuz teknolojilere sahip olmayan antik zaman insanları tütsüleme işlemini, avladıkları hayvanların etini uzun süre bozulmadan saklayabilmek için uygulamaya başladılar. Eti bozulmadan muhafaza etmeyi sağlayan tütsülemenin başka bir avantajı daha söz konusu. Genellikle sert ağaçlardan elde edilen odunlarla yapılan bu işlem etin lezzetini bir başka boyuta taşıyor, ete farklı bir aroma katıyor.
Et lezzetini kutsayan tütsüleme, bıldırcın etinde de harikalar yaratıyor. Füme Bıldırcın eti için üstün tadı tartışmaya kapalı denilse itiraz gelmeyecektir. Etlik bıldırcınların yumuşak yapıdaki eti, kiraz odunu talaşı ateşinde ısıl işlem görüyor. 8 saat süren bu işlemle etin lezzeti adeta demleniyor, olgunlaşıyor.
Etiketler: Farklı Bir Tat , Bıldırcın Eti
Mart 06, 2019
Listeye dön