Hangi Ekmek Yenmeli?

Hangi Ekmek Yenmeli?

Ekmeksiz Olmaz Diyorsanız…

E, Türk sofrası bu; ekmeksiz olmaz. Sofraların olmazsa olmazı ekmek, birçok insan için her gün tüketilen gıdalardan biri. Bu kadar çok tüketildiğinden, ekmeğin içeriği son derece önemli.

Günümüzde ekmek seçiminde de dikkatli olmak gerek, zira insan sağlığı açısından risk taşıyan malzemeler ve üretim yöntemleri ne yazık ki yaygın şekilde kullanılmakta. Peki, ne tür ekmekler güvenle tüketilebilir?

Siyez Buğdayıyla Organik Üretim

Diğer gıdalarda olduğu gibi ekmekte de tercihinizi organik olanlardan yana kullanmanızda yarar var. Gerçekten doğal ve sağlıklı ekmek için, güvenilir üreticilerin izini sürün.

Organik ekmek üretiminin ilk aşamasından, tüketiciye ulaşana kadar geçen bütün basamaklarda sağlık ve hijyen kuralları titizlikle gözetilir. İnsan sağlığına ve ekosisteme zarar verici hiçbir madde, üretim sürecinde yer almaz. Her aşama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği ve denetlediği Akredite Kontrol Sertifikasyon Kuruluşları tarafından izlenir ve sertifikalandırılır.

Baca Organik Ekmek, sağlıklı ekmek denilince akla ilk gelenlerden biri. İzmir’de 1990 yılından beri catering yiyecek ve içecek hizmeti veren Baca Gıda, siyez buğdayı kullanarak organik ekmek üretimi yapmaktadır. Baca Gıda, kendi organik ekşi mayasını siyez buğdayından elde edilen unla bir araya getiriyor. Ortaya çıkan ekmekler yalnızca sağlıklı değil, aynı zamanda çok lezzetli. Bu sağlıklı tatta, ekşi mayanın yanı sıra, siyez buğdayının da rolü çok büyük.

Siyez buğdayı, Türkiye’nin ilk Presidium ürünüdür. Ülkemizde en çok Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilir. Genetiği bozulmadan günümüze kadar gelen bu buğday çeşidi, günümüz buğdayının atası olarak bilinir ve 14 kromozoma sahiptir.

Siyez buğdayı, yerel üreticileri organize etmek, yeni pazar fırsatları yaratmak ve yerel lezzetlere hak ettikleri değeri vererek üreticilerinin geleceğini korumak amacını taşıyan İtalya merkezli Presidio Projesi kapsamında değerlendirilmiş, “korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ürün” olarak belirlenmiştir.

Neden Siyez Buğdayı?

Siyez buğdayı lif ve B1 vitamini bakımından son derece zengindir. Lifli yapısı dolayısıyla sindirimi düzenler. Yüksek antioksidan özelliği sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar, hücre yenilenmesini hızlandırır, yaşlanma etkilerini yavaşlatır.

Güvenilir Ekmek Gurmejet’te!

Kendi sağlığınızı ve sevdiklerinizin sağlığını riske atmayın.

Sağlıklı Organik Ekmek İzmir merkezli Baca Gıda güvencesi ve Gurmejet ayrıcalığıyla sofranıza ulaşıyor.

 



 

 
Etiketler: Hangi Ekmek Yenmeli?
Ocak 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.