Keçiboynuzu Özü Nedir?
Özellikle Akdeniz ikliminin hâkim olduğu yerlerde yetişen ve her mevsim yeşil olan keçiboynuzu ağacının aynı adla anılan meyvesi, şifalı etkileriyle ön plana çıkan yemişlerden.
Keçiboynuzu farklı formlarda karşımıza çıkabiliyor. Pekmez, bunların en popüler olanlarından. Keçiboynuzu özü ise bir diğer form. Keçiboynuzu özü, bu meyvenin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen sıvı konsantre haldeki gıdadır. Pekmez gibi sıvı forma sahip olsa da, elde ediliş yöntemi ve buna bağlı olarak içeriğindeki besin öğeleri bakımından pekmezden ayrılır. Pekmezin kaynatılarak üretilmesine karşılık, keçiboynuzu özünün hazırlanışında kaynatma işlemi yer almamakta.
Peki, Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Kendine has tadıyla damakları şenlendiren bu gıdanın faydaları nelerdir?
Keçiboynuzu Özü Kullanımı
Gereğinden fazla tüketim, tüm gıdalarda olduğu gibi, keçiboynuzu özünde de yarar yerine zarar getirir. Bu nedenle, kimlerin günlük ne kadar keçiboynuzu özü tüketebileceğini bilmekte fayda var.
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir.
Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün. Yoğurdun veya tahinin içine katarak da bu lezzetli gıdadan yararlanabilirsiniz.
Keçiboynuzu Özünün Faydaları Nelerdir?
İnsan sağlığı için olmazsa olmaz niteliğindeki pek çok minerali ve vitamini keçiboynuzu özünün içeriğinde görüyoruz. Kalsiyum, demir, fosfor, çinko, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi mineraller ile A, B, B2, B3, C ve E vitamini, bunlardan bazıları.
Bol miktarda demir içeriği için keçiboynuzu özü, kansızlık tedavisine yardım edebilir. O ayrıca tam bir kalsiyum deposu. Öyle ki keçiboynuzu özünde bulunan kalsiyum oranı, süttekinden yaklaşık 3 kat fazladır. Dolayısıyla keçiboynuzu özü, kemik, diş ve diş eti sağlığı için son derece önemli. Yeterli ve düzenli keçiboynuzu tüketimi, çocukların kemik gelişimlerinin sağlıklı ilerlemesine yardım eder, kemik erimesi riskini düşürür.
Keçiboynuzu özü, solunum sisteminin sağlığında da önemli işlevler üstleniyor. Nefes darlığına karşı olumlu etkilerde bulunan bu gıda ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük hafifletici özellikleriyle bilinmekte.
Bağışıklık sistemini güçlendiren keçiboynuzu özü, vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Sperm kalitesini yükseltmek ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmak, onun sunduğu diğer yararlardan.
Keçiboynuzu Özünde Atışeri Güvencesi
Güvenilir, gerçek keçiboynuzu özüne nasıl ulaşılacağı, Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır ve bu gıdanın faydaları nelerdir soruları kadar önemli.
Sadece keçiboynuzu meyveleri kullanılarak, steril üretim şartlarında üretilen Atışeri Keçiboynuzu Özü, aynı zamanda organik gıda sertifikalıdır. Atışeri keçiboynuzu özüne online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.