Damakları Şenlendiren Lezzet: Kuru Et
Boşnak eti, isli et, dana füme et, kuru et… İsim konusunda farklı alternatifler olsa da sunduğu lezzetin yarattığı hazzın alternatifi yok. Balkanlarda asırlardır süregelen et kurutma geleneğinin meydana getirdiği bu benzersiz tat kabına sığmayarak sınırların ötesine çıktı. O, bugün dünyanın farklı bölgelerinde de tanınıyor.
İçinde kuru et bulunan bir yemek asla sıradan olmayacaktır. Tat üzerindeki baskın etkisi sebebiyle kuru et, eklendiği yemeklerde otoriteyi eline geçiriyor. Bununla birlikte bu lezzeti katıksız, saf haliyle deneyimlemek de mümkün. Isıl işlem uygulamaya gerek bırakmayan kuru eti meze olarak da tüketebilirsiniz.
Gerçek kuru et lezzetine ulaşmak için işin ehli üreticilerin izini sürmelisiniz. Kuşaklar boyu sürdürülen yaylacılık geleneğiyle et üretimini en yüksek standartlarda gerçekleştiren Nebyan Doğal, orijinal lezzetleri sağlıkla beraber sunuyor. Nebyan Kuru Et, kuru et hazzını iç rahatlığıyla doruklarda yaşamak isteyenler için.
Neden Nebyan?
... çünkü içinde aşk var. Yapılan işe duyulan aşk, geleneklere duyulan aşk, yaylacılığa duyulan aşk, et lezzetlerine duyulan aşk.
… çünkü içinde saygı var. İnsan sağlığına duyulan saygı, doğaya duyulan saygı.
Geleneksel hayvancılığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olmasından dolayı doğal ve sağlıklı ete ulaşmanın her geçen daha da zorlaştığı günümüzde Nebyan Doğal, sorumlu anlayışla faaliyet gösteren nadir üreticilerden. Nebyan, kendi sürülerinin yanı sıra Karadeniz’in farklı birçok yaylasından yerel üreticilerle birlikte çalışıyor. Hayvanlara bakım ve barınma sağlayan bu üreticiler, geleneksel hayvancılık konusunda zengin bilgiye sahip. Bu sebeple üretim, hayvancılık alanında daha fazla bilgiden ve tecrübeden yararlanılarak gerçekleşmekte.
%100 yerli ırk hayvanlar doğal koşullarda yetişiyor. İlkbahar ve yaz aylarında yaylalarda yayılan hayvanlar katkı maddeleri ve hormon içeren yemlerle değil, doğal florada bulunan otlarla besleniyor. Kış aylarında ise doğal beslenmeyi sürdürmek adına hayvanlar alçak bölgelerde yayılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra yazın biçilip kurutulan yayla otlarıyla da besleniyor.
Düzenli Denetimle %100 Güven
Günümüzde et tüketimi büyük endişeleri beraberinde getiriyor. İnsanlar artık ne yediklerinden emin değil.
Doğallığı iş süreçlerinin odağına yerleştiren Nebyan, eşsiz lezzetlerin keyfini içiniz rahat sürün diye periyodik olarak ürünlerini kontrolden geçirmekte. Düzenli analizlerle hem kuzu hem de büyükbaş hayvan etlerinin doğallığı sürekli kontrol ediliyor ve bu analiz sonuçları düzenli olarak kamuyla paylaşılıyor. Nebyan etlerinde farklı dönemlerde yapılmış analiz sonuçlarına firmanın web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Kusursuz lezzete sahip, %100 doğal Nebyan Kuru Et İzmir merkezli online mağazamız aracılığıyla sofralarınızı taçlandıracak.