Sağlıklı Yoğurt Tüketiyor Musunuz?
Kalsiyum ve protein deposu, kemik, beyin ve bağırsak sağlığı için olmazsa olmaz, kas gelişiminin büyük destekçisi… Evet, yoğurt beslenme rutininde mutlaka olması gereken önemli besinlerden. Özellikle çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinde yoğurdun aldığı rol, herkesin malumu. Peki, tüketilen her yoğurt gerçekten bu faydaları sağlıyor mu? Yoğurt tüketirken fayda kazanmak yerine zarar görüyor olabilir misiniz?
Doğal olmayan girdilerle sağlıklı olmayan koşullar altında elde edilen yoğurt, fayda yerine zarar verecektir. Bu sebeple, yoğurt tüketirken çok dikkatli olun. Tercihinizi elbette doğallıktan yana yapmalısınız.
Üretimde Kullanılan Mayaya Dikkat!
Yoğurtta doğallık, kullanılan maya ile yakından ilgili. Doğal olmayan yöntemlerle elde edilmiş mayalar, yoğurdun kalitesini önemli ölçüde düşürecektir. Bu tür mayalar söz konusuyken, yoğurdun hazırlanma sürecinde sağlıklı yöntemlerin kullanılması ve sütün doğal olması pek de anlama ifade etmeyecektir. Sağlıksız mayayla elde edilmiş yoğurt, taşıması gereken besin öğelerini ya az miktarda taşıyacak ya da bunların bazılarına hiç sahip olmayacaktır. Dahası bunlar, sağlığa zarar veren maddeler ihtiva edebilir.
Organik Probiyotik Yoğurt Mayası kullanmak, sağlıklı yoğurt elde etmenin ön koşulu. Organik yoğurt mayaları, vücut için gerekli bakteriler içerir. Bu yararlı bakteriler, bağırsak florasının korunmasına yardım eder.
Yoğurdunuzu Siz Üretin!
Ancak evde kendiniz yapmışsanız, sütün hangi koşullarda yoğurda dönüştüğünü bilirsiniz. Bu da iç rahatlığı sağlamak adına önemli.
Elbette, daha önce değinildiği gibi, evde kendiniz yapıyor da olsanız, kullandığınız maya doğal değilse doğal yoğurt üretiminden bahsedilemez. Bu nedenle, evde yoğurt yaparken organik yoğurt mayası kullanmaya özen gösterin.
Evde Yoğurt Yaparken Bunlara Dikkat Edin
Yoğurdun kıvamını tutturmada, sütün yağ içeriği önemli role sahip. Kıvam konusunda sorun yaşamamak için, tam yağlı süt kullanın.
İçerdiği yağ oranının yanı sıra, sütle ilgili diğer yapısal özellikler de yoğurdun kıvamını etkiler. Küçükbaş hayvanlardan elde edilen sütten, sert kıvamlı yoğurt elde etme olasılığı yüksektir.
Sütü yeterli süre kaynattığınızdan emin olun. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak süt en az 5 dakika boyunca kaynamaya bırakılmalı.
Ekşime riskini önlemek için sütü, kaynattığınız kapta mayalandırmayın. Hala sıcakken, başka bir kaba alın ve mayalanmanın o kapta gerçekleşmesini sağlayın.
Organik Yoğurt Mayası Gurmejet’te!
Kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için en iyisini isteyin.
Evde sağlıklı yoğurt yapabilmek için kullanacağınız Organik Probiyotik Yoğurt Mayasına Gurmejet’ten ulaşabilirsiniz.