Organik Tavuk Nasıl Anlaşılır ?
Gezegenimize ve canlıların sağlığına zarar vermeyen, ekosistem dengesi için tehdit niteliğinde olmayan üretim metotları kısaca “organik” sözcüğüyle nitelendirilmektedir. 18 Ağustos 2010 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelikle resmi tanımı yapılan ve esasları belirlenen organik tarım faaliyetleri, toprak, su, hayvan, bitki ve doğal kaynaklar kullanılarak organik ürün ya da organik girdi üretilmesi veya yetiştirilmesidir. Pek çok tarım ve hayvancılık faaliyetinde olduğu gibi tavuk yetiştiriciliğinde de günümüzde organik metotlar hızla yaygınlaşmakta. Organik Tavuk, gelişimi doğal olmayan yöntemlerle etkilenmeyen, organik yemler ve doğal yemlerle beslenen tavuktur. Günde 23 saat ışıklandırılan, hareket etmeye imkan vermeyen dar alanlarda, ağırlığının yaklaşık 1,5 katı yemle beslenerek ve antibiyotik takviyesiyle çok kısa sürede kesilecek olgunluğa eriştirilen konvansiyonel tavuklar, insan sağlığı için çok büyük tehlike arz ediyor. Hormon, antibiyotik, pestit ve ağır metaller içeren ve besin değeri bakımından zayıf olan konvansiyonel tavuk eti, lezzet açısından da düşük kalitededir.
Organik tavuklar, özgürce hareket etmelerine imkân veren yeterli genişlikteki alanlarda yetiştirilir. Gelişim süreçlerine antibiyotikler gibi doğal olmayan müdahalelerde bulunulmadığı için uzun bir sürede kesim olgunluğuna erişirler.
Organik Tavuk Nasıl Anlaşılır?
Uzman veterinerler tarafından sağlıkları sürekli kontrol altında tutulan organik tavukların etleri daha sıkıdır ve kırmızıya çalan bir renge sahiptir. Organik tavuğun pişme süresi uzundur. Pişirme tekniğine göre farklılık göstermekle birlikte organik tavuk etinin yemeye uygun hale gelebilmesi için en az 1.5 saatlik pişme süresi söz konusudur. Endüstriyel tavuklar pişme sırasında şeffaf, renksiz su bırakırken, organik tavuğun suyu kahverengiye çalan bir renk tonuna sahiptir. Bir şifa kaynağı olan gerçek tavuk suyu, jel kıvamındadır. Hızlı büyümesi için antibiyotik takviyesi yapılan tavukların pişirilmesi sırasında bu kıvamda su elde edilmez. Antibiyotik takviyesi etteki kolajen dokuyu bozduğu için konvansiyonel tavuk eti, kısa süreli pişme sonucunda bile kemikten kolayca ayrılır.
Online mağazamızdan siparişini verebileceğiniz Organik Tavuk İzmir içi gerçekleştirilen sevkiyatla İzmir’de bulunan ziyaretçilerimizin sofralarına ulaşıyor. Protein, kalsiyum ve fosfor gibi insan vücudu için oldukça önemli besin öğelerini içeren organik tavuk eti, sofralardan eksik edilmemesi gereken bir lezzet.
Etiketler: Organik Tavuk Nasıl Anlaşılır ?
Aralık 12, 2018
Listeye dön