Sofralarda Organik Bir Tatlı: Tahin Helvası
Organik Tahin Helvası
Verdiği yüksek enerji sebebiyle özellikle kış aylarında tüketilen tahin helvası, tatlı dünyasının en özel lezzetlerinden biri. Genellikle kahvaltı sofralarını şenlendirse de bol enerjiye ihtiyaç duyduğunuz, kısıtlı zamana sahip olduğunuz durumlarda bir parça ekmeğe katık edilmiş tahin helvası, günün geri kalanı için ihtiyaç duyacağınız enerjiyi sağlayacaktır.
Tatlıların sağlık konusunda sahip oldukları kötü ün ön yargı oluşturmasın; tahin helvası, pek çok tatlı çeşidinin aksine sadece lezzetli değil aynı zamanda faydalı. Kilo verme programlarına yerleştirilen kaçamak günleri için de sağlıklı ve lezzetli bir alternatif tahin helvası. Küçük bir miktarı bile uzun süre tok tutmaya yeten tahin helvası tahin, çöven ve şeker kullanılarak yapılır. Elbette doğal ve organik olmak koşuluyla tahin helvasının yararlarından bahsedebiliriz. Organik Tahin Helvası, üretimde kullanılan girdilerin elde edilmesi, üretim basamakları, üretim sonrası ambalajlama gibi ilgili tüm bileşenler, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen denetleme kuruluşlarınca kontrol edilerek tüketiciye sunulur.
Tahin helvasını faydalı kılan hazırlanışında kullanılan tahin ve çöven. Susamdan elde edilen ve ana malzeme olan tahin protein, magnezyum, kalsiyum ve B grubu vitaminleri bakımından zengindir. Türkiye’nin ihraç ürünlerinden olan ve kökü eczacılıkta kullanılan çöven bitkisi ise bağırsakları temizleme, öksürük giderme, egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelme gibi özellikleriyle bilinir.
Tahin Helvasının Faydaları Neler?
Tahin helvası susamın ve çövenin faydalarını lezzetli bir biçimde sunar. İçeriğindeki B grubu vitaminleri sayesinde hafıza, konsantrasyon, öğrenme gibi beyinle ilgili konularda ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
Kabızlık sorununa karşı kâfi miktarda tüketmek şartıyla kullanılabilir. Çöven bitkisinin faydalarını taşıyan tahin helvası soğuk algınlığının etkilerini hafifletme özelliği gösterir. Tahin helvasının bu konuda en bilinen etkileri balgam söktürmesi ve öksürüğü yumuşatması.
Kalsiyum açısından zengin olduğu için bu geleneksel lezzetin kemik sağlığı üzerinde de olumlu etkileri söz konusu.
Sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi kullanılmadan doğal yöntemler ve doğal girdilerle üretilen Doğal Tahin Helvası ve güvenilir kuruluşlarca üretiminin her aşaması izlenerek sertifikalandırılmış organik tahin helvası çeşitleri lezzeti ve sağlığı bir arada sunuyor.
Etiketler: Sofralarda Organik Bir Tatlı: Tahin Helvası
Ocak 18, 2019
Listeye dön