Tahin Deyip Geçmeyin…
Pekmezin kadim dostu, helvanın ana malzemesi… Besinlerin dünyasında öyle çok popüler değil, ama tüm bilgeliğiyle yüzyıllardır mutfakların vazgeçilmezidir tahin. O, şamata çıkarmadan sergiler marifetlerini.
Tahin esasında, susam tanelerinin ezilip çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bir gıda. Zengin bir besin içeriğine sahip olduğu için, fiziksel sağlık üzerinde çeşitli yararları söz konusu.
Peki, kahvaltı sofralarını şenlendiren, çöreklere, tatlılara lezzet katan Tahin Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Tahin hangi besin öğelerini içeriyor ve bunların vücut üzerindeki etkileri neler?
Tahinin Faydaları Nelerdir?
Kalsiyum, protein, omega3, magnezyum, çinko… İnsan vücudu için hayati öneme sahip tüm bu besin öğeleri, tahinde bol miktarda bulunmakta.
Tahinin içerdiği kalsiyum oranı, süt ve süt ürünlerinin içerdiği kalsiyum oranı kadar fazladır. O nedenle tahin, kemik ve diş sağlığı için oldukça önemli. Çocukluk döneminde yeterli ve düzenli tahin tüketimi, kemiklerin ve dişlerin sağlıklı şekilde gelişmesine yardımcı olacaktır. Sağlıklı kemik gelişim süreci ise, özellikle kadınların ileri yaşlarda kemik erimesi (osteoporoz) sorunuyla karşılaşma riskini düşürür.
Tahinin içeriğinde bulunan omega 3, kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli rol alır. Yeterli omega 3 alımı, kalp sağlığının korunmasına, odaklanma ve hafıza problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Zengin protein içeriğiyle tahin, vücudun çeşitli sistemleri üzerinde olumlu etkilere sahip. Kas dokusu bunların başında geliyor. Özellikle spor yapanlar, kas inşası ve kas dokusunun onarımında tahinden yardım alabilir.
Tahinde bulunan minerallerden demir ve çinko, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Çinko ayrıca, ciltte bulunan kolajen maddesinin üretiminde rol alarak, cilt sağlığının korunmasına da görev yapar.
İnsan vücudu için yararlı, bitkisel kaynaklı bir asit olan fitik asit de tahinde bulunan maddeler arasında yer almakta. Fitik asit, kemik, prostat, karaciğer kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisiyle biliniyor.
Organik Alternatifleri Tercih Edin
Doğal ve sağlıklı tahine nasıl ulaşılacağı konusu, Tahin Hangi Hastalıklara İyi Gelir sorusu kadar önemli. Doğal olmayan susamlardan, sağlıklı olmayan şartlar altında üretilen tahin, yukarıda bahsi geçen yararları sağlamayacak, vücuda zararlı etkilerde bulunacaktır.
Gerçekten organik alternatifler için güvenilir üreticilerin izini sürmelisiniz.
OTS Güvencesi
OTS Organik Tahin doğallığı, gerçek lezzetle bir araya getiriyor. Otuz yılı aşkın tecrübe ve özenli üretim anlayışıyla fark kazanan katkısız ürünler, iç rahatlığıyla gıda tüketmenin keyfini yaşatıyor.