Lezzet Arttıran Dokunuş: Tütsüleme
Fümeleme, isleme ya da tütsüleme… Adına ne derseniz deyin, onun için, bilinen en eski ve ilkel et saklama yöntemi diyebiliriz. Eski ve ilkle olması, günümüzde geçersiz ve yetersiz bir işlem olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Tütsüleme, ete deyim yerindeyse, lezzet dopingi yapmakta.
Tütsüleme işlemi sıkça, kırmızı et ve balıkta uygulanmakta. Bununla birlikte, beyaz et ve peynirde de tütsü etkisinden yararlanılıyor. Bu işlemin tek yararı, gıdaya kattığı eşsiz aroma değil. Gıdanın daha uzun süre muhafaza edilmesi için de tütsüleme işlemi gerçekleştirilmekte. Elbette gıda saklama için ileri teknolojinin söz konusu olduğu günümüzde tütsülemenin esas amacı etin ömrünü uzatmak değil. Fakat onun ortaya çıkış noktası muhtemelen, yüzyıllar önce yaşamış insanların eti taze tutma çabasıydı.
Fümeci Smokehouse Sosis, sucuk, füme et, kuru et ve unutulmaz tatlara sahip diğer özel ürünleriyle, füme et geleneğini yaşatmak ve geliştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor.
“Biraz İs, Biraz His…”
İşin içine özen katmak, ona derinlik kazandırmak için şart.
Fümeci Smokehouse, üretimin her basamağında titiz bir süreç işletiyor. Bu kapsamda, etlerin elde edildiği hayvanların beslenme düzeninden, tütsüleme işleminde kullanılan odunun türüne kadar her şey kontrol altında.
Eşsiz lezzetler, Trakya’da bulunan özel çiftliklerde beslenen hayvanların etinden elde ediliyor. Organik yemlerle beslenerek doğal şartlar altında özgürce hareket eden, yani sağlıklı ve mutlu bir hayat süren hayvanlar, bu şartlar altında kesim olgunluğuna erişmekte.
Üretimin ikinci basamağı için ise Trakya’dan İstanbul’a geliyoruz. Buradaki üretim tesislerinde etler, yoğun el emeği ile tütsülemeye hazır hale getiriliyor.
İşin sırrı ayrıntılarda gizli. Tütsüleme işleminin gerçekten lezzet katması için, özel fırınlar söz konusu. Etler bu fırınlarda, doğal meşe odunu isiyle tütsülenmektedir.
Sosise Ayrıcalık Katan Detaylar
Fümeci Smokehouse ürünleri arasında en çok ilgi görenlerden biri sosisler. Ezber bozan tatlara sahip Fümeci Smokehouse sosisleri, %100 dana eti ve taze çekilmiş baharatların, doğal kuzu bağırsağına doldurulmasıyla elde ediliyor. Sosisler, baharat karışımları ve ebat üzerinden çeşitlenmektedir. Farklı lezzetler yaratan baharat karışımları, Türk damak tadına uygun olarak, 2 yıllık çalışma sonucunda geliştirilmiştir.
Damakları şenlendiren Fümeci Smokehouse ürünlerine Gurmejet’ten ulaşabilir, Fümeci Smokehouse Sosis Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.