Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası ( 6 Kutu )
Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası ( 6 Kutu )

Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası ( 6 Kutu )

5.0
Fiyat : ₺428,00(KDV Dahil)

500 TL Üzeri Kargo Bedava
Hızlı Kargo
Koşulsuz İade Garantisi !
Türkiyenin Her Yerine Kargo İmkanı

ADET

Artır Azalt

Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası

İçindekiler :

6 Adet Kutu
%100 doğal
Evde yapmak çok kolay.

Doğadan Bizim Maya Kullananlar

 

Doğal girdiler ve geleneksel yöntemlerle evde yiyecek/içecek üretmeyi eskimiş bir uygulama olarak görmek, eskimiş bir bakış açısı artık. Değeri anlaşıldığı ve kolayca uygulama imkânı bulunamadığı için bu tür yöntemler günümüzde “lüks” olarak görülmekte.
Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri sizin üretmeniz, bilgi, deneyim, uygun alan ve maddi birikim gibi bir araya getirilmesi zor şartları gerektiriyor. Fakat, evde gıda üretimi denilince akla gelen diğer alan -süt ürünleri yapımı- için durum o kadar da kompleks değil.

Yoğurtta doğallık, kullanılan maya ile yakından ilgili. Doğal olmayan yöntemlerle elde edilmiş mayalar, yoğurdun kalitesini önemli ölçüde düşürecektir. Bu tür mayalar söz konusuyken, yoğurdun hazırlanma sürecinde sağlıklı yöntemlerin kullanılması ve sütün doğal olması pek de anlama ifade etmeyecektir.

Sağlıksız mayayla elde edilmiş yoğurt, taşıması gereken besin öğelerini ya az miktarda taşıyacak ya da bunların bazılarına hiç sahip olmayacaktır. Dahası bunlar, sağlığa zarar veren maddeler ihtiva edebilir.

Organik Probiyotik Yoğurt Mayası kullanmak, sağlıklı yoğurt elde etmenin ön koşulu. Organik yoğurt mayaları, vücut için gerekli bakteriler içerir. Bu yararlı bakteriler, bağırsak florasının korunmasına yardım eder

 

Ürün Açıklaması

 

Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası ile evlerde organik ve katkısız turşu yapmak hem zahmetsiz hem de ekonomik hale geliyor. İstediğiniz anda kullanabileceğiniz, uzun süre dayanıklı bu hazır mayalarla, siz de istediğiniz zaman lezzetli turşular hazırlayabilirsiniz. Koruyucu madde içermeyen ev yapımı organik turşularınızı güvenle yiyebilirsiniz. Gurmejet farkıyla online siparişinizi hemen verebilirsiniz. 

Günümüzde sağlıklı gıdalara erişim zorluğu, modern zamanların en büyük sorunlarından biridir. Özellikle sağlıklı gıdaların taze ve hızlı bir şekilde tüketiciye aktarımı konusunda kaliteli hizmet anlayışıyla yola çıkan Gurmejet, online alışveriş imkanıyla sizlere pratik ve rahat alışverişin keyfini sunuyor. Doğal beslenmeye ve sağlıklı yaşama önem veren herkes için tazelik garantisi ve uygun ödeme koşulları Gurmejet.com.tr'de sizi bekliyor.

 

Probiotik Turşu yapımı tarifi:
Gerekli olanlar: 
Sebze, 
Kaya Tuzu,
İçme  Suyu,
Probiotik Turşu mayası,

Öncelikle turşu için seçilen sebzelerin  kimyasal ilaç içermemesi tercih edilmelidir
Kimyasal tarım ilacından sebzeleri arındırmak için yarım saat bikarbonatlı suda, sonra  yarım saat sirkeli suda bekletilmesini öneririz.
Turşuları hızlı tüketilebilecek ölçekte cam kavanozlarda kurmanız daha sağlıklı olacaktır .
İçme suyuna 1 lt. ölçek için 1,5 veya 2 yemek kaşığı silme olarak Kaya tuzu katılarak salamura hazırlanmalıdır 
1 paket Probiotik Turşu mayasını 1 Lt.den 5 Lt.ye her ölçek için kullanabilirsiniz. Paketi açtığınızda tamamını kullanınız.
Salamura suyuna paketi katıp, karıştırınız ve erimesini sağlayınız.
Kaya tuzunun sebzelerin içine işlemesi için sebzeler  sert ise çatal veya bıçak ile deliniz. 
Bazı toprak altında yetişen sebzeleri haşlayarak sonra turşu için kullanmanızı tavsiye ederiz 
Cam kavanoza sebzeleri sıkıca doldurunuz .
Dilerseniz lezzet  için kavanoza 1-2 diş sarımsak ile diğer sebze yaprakları ve sapları, koruyucu etki için ise karabiber, defne, kişniş, hardal tohumları katabilirsiniz.
Sebzeleri iyice yerleştirdikten sonra salamura suyunu kavanozun ağzına kadar doldurur, kapak görevi görsün diye salamura asma yaprağı v.b. gibi malzemeler üste koyabilirsiniz.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ortam sıcaklığında (25-30 C ) güneş görmeyen bir yerde turşu fermentasyonunu sürdürebilirsiniz.
Fermentasyon süresince her gün sabah ve akşam olmak üzere 2 kere kavanoz kapağını çok az bir şekilde gevşetip , gaz çıkışını sağlayıp tekrar sıkıca kapatmalısınız. Kontrol ederken  kapağı açtığınızda hijyen için çatal kullanınız. 
Sebze çeşidine göre 2-3 hafta sonunda Probiotik Turşu fermentasyonu tamamlanmış olacaktır.
Probiotik  Turşuyu saklamak için 10 C 'nin altında serin ve güneş görmeyen bir yer veya buzdolabını tercih ediniz. 

 

 

Organik Ürünler
Unlu Mamüller
Ürün Adedi
1
Ürün Miktarı
6
5'li Banner
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.